Головна » 2007 » Жовтень » 13 » 10-12 жовтня 2007 р. відбувся семінар АДТКУ ПТО в АР Крим
21:39
10-12 жовтня 2007 р. відбувся семінар АДТКУ ПТО в АР Крим


Всеукраїнський семінар асоціації директорів професійно-начальних закладів торговельно-кулінарного профілю, на тему:

"Інноваційні, педагогічні, комунікаційні технології в ресторанному і готельному бізнесі і їх впровадження в навчальний процесс”,
АР Крим,   10-12 жовтня 2007р.

Нещодавно відбувся черговий семінар Всеукраїнської асоціації директорів ПТНЗ торговельно-кулінарного профілю у Криму, який проходив на запрошення колег директорів кримських училищ і ліцеїв, і враженнями від якого не можливо не поділитись, бо було все надзвичайно красиво і професійно. По-перше, що вразило і за що ми всі щиро вдячні, це  участь у семінарі високо посадових осіб: Міністра освіти і науки АР Крим Лаврова Валерія Васильовича  та заступника Міністра освіти і науки АР Крим Веселова Миколи Миколайовича, який був активним членом оргкомітету на протязі підготовки семінару і брав участь у всіх засіданнях, Начальник Управління торгівлі і послуг міста Алушта Пармузіна Віра Іванівна, заступник мера міста Алушта Колот Станіслав Васильович, заступник начальника управління державної адміністрації міста Севастополь Тільк В.Л., директор методичного кабінету профтехосвіти міста Севастополь Муссурі Т.Т. В семінарі брали участь представник Департаменту професійно-технічної освіти Міністерства освіти і науки України – завідуюча відділом професійно-технічної освіти Бугай І.М. і постійна учасниця наших семінарів представник АПН України старший науковий співробітник, завідуюча відділом дидактики професійної освіти Інституту педагогіки і психології професійної освіти АПН України, член-кореспондент АПН України Радкевич В.О., якій ми щиро вдячні за мудрі поради, та активну участь.

Приїхали на семінар 72 представника від 49 навчальних закладів, що входять до асоціації і одразу відчули не тільки тепло сонячної Кримської землі, а й тепло і людяність людей що працюють на ниві профтехосвіти Криму.

Програма семінару за темою: «Інноваційні, педагогічні, комунікаційні технології в ресторанному і готельному бізнесі і їх впровадження в навчальний процес» була дуже насиченою, за три дні ми побували на 11 навчальних базах-підприємствах практики і виробничого навчання училищ і в трьох містах: Сімферополі, Алушті і Севастополі.


Зустріч на Кримській землі

 


Під час засіданні у Симферопольському вищому професійному  училищі ресторанного сервісу і туризму

  Симферопольське вище професійне  училище ресторанного сервісу і туризму, яке очолює кандидат  педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки Кримського республіканського інституту післядипломної педагогічної освіти Пальчук Марина Іванівна, вразила нас своїм науковим підходом до бібліотечного центру, як інформаційно-консультативного з використанням сучасної системи авторизації бібліотек «УФД/Бібліотека», методичним забезпеченням навчально-виробничої та культурно-просвітницької діяльності.  Колеги висвітили свою діяльність, як національного представника України в Європейській асоціації шкіл туристичного і готельного профілю (АЕНТ).ентузіасти своєї справи, колектив училища пише багато розробок, створює підручники, посібники. Цікаво було дізнатись,  що досліджується царська кухня Лівадійського палацу і готуються до друку рецептури. А ще учні училища показали високий професіоналізм на «Святі французької кухні», де вишуканість і багатство страв були справді королівськими.


Сєняшина Неля Іванівна презентує ліцей

Алуштинський професійний ліцей, який очолює тендітна, розумна жінка Сєняшина Неля Іванівна зустрів нас теплом і щирістю. В перші хвилини ми побачили вихованців: чемних, охайних, які поводили себе професійно і гідно. Цікавим було те, що в Криму, в Алушті нам показали уроки з використанням креативних технологій у вивченні професійної лексики з української мови і іноземних мов. Це було неперевершено. Молоді викладачі досконало провели уроки, а учні показали високий рівень знань.

Ми побачили досвід роботи ліцею з підприємствами міста різноманітної форми обслуговування у  готельно-туристичній індустрії. Професійно, колоритно, елегантно, а що головне смачно, були представлені роботи учнів: українська, російська і англійська кухні. Колектив училища подбав і про наш шлях до Севастополя організувавши чудовий  екскурсійний супровід.

І ось Севастополь – сивий і молодий, красивий і гордий, місто-Герой, місто-історія. Тут застріли нас, як рідних у Севастопольському професійному торгово-кулінарному ліцеї, який очолює енергійна, неповторна Смолякова Ілона Миколаївна. І в цьому навчальному закладі гарно підготувались до зустрічі із нами. Огляд базових підприємств, самого училища, знайомство із п’ятьма інноваційними проектами в одному колективі справили на нас велике враження. Цікаві педагогічні новації, новації директора в управлінській діяльності – все це було корисно подивитись і вивчити. На завершення: обговорення, виступи колег і наші пропозиції щодо наболівши питань у роботі.


Під час засідання у Севастопольському професійному торгово-кулінарному ліцеї

Такі семінари безперечно важливі і потрібні всім нам,, тому із задоволенням будемо очікувати на нову зустріч в наступному році у Харкові на запрошення наших колег, а зараз готуємося до першого нашого ювілею – 5-річчя Асоціації директорів торговельно-кулінарних ПТНЗ України. Хочу ще раз щиро подякувати Кримчанам за змістовну і теплу зустріч, а нашій Асоціації плідної роботи для успіху справи навчання і виховання фахівців торгівлі, ресторанного, туристичного і готельного сервісу.


На фото учасники семінару Всеукраїнської асоціації директорів ПТНЗ торговельно-кулінарного профілю

Переглядів: 585 | Додав: Smart | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Имя *: Email:
Код *: