Головна » 2011 » Квітень » 12 » Міжнародний конкурс з кулінарного мистецтва і сервісу в Україні
17:36
Міжнародний конкурс з кулінарного мистецтва і сервісу в Україні

Весняними посмішками, радісним настроєм, різнобарвними прапорами, замріяними очима і щасливими обличчями замайоріло подвір’я Київського національного торговельно-економічного університету. Тут з 6 по 9 квітня цього року відбувся Перший Міжнародний конкурс юніорів з кулінарного мистецтва і сервісу в Україні, в якому взяли участь команди з Азербайджану, Білорусі, Молдови, Росії, Узбекистану, України. Іноземні команди представляли: Центр Азербайджанської Національної кулінарії; Російський державний торговельно-економічний університет; Курський торговельно-економічний коледж (Росія); Асоціація кухарів Узбекистану; «Аеропорт кетеринг» (Молдова); Мінський державний професійно-технічний коледж кулінарії (Білорусь).


Конкурс юніорів проводився за ініціативи ректора університету, академіка Мазаракі А.А.; президента Асоціації кулінарів України професора, декана факультету ресторанного господарства і туристичного бізнесу Пересічного М.І., за підтримки Департаменту професійно-технічної освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України – директор Супрун В.В.; Асоціації директорів ПТНЗ України торговельно-кулінарного профілю –  голова Кришемінська Л.Д., директор Вищого комерційного училища КНТЕУ. У конкурсі взяли участь понад 190 учасників з різних регіонів України – Полтавщини, Житомирщини, Сумщини, Донеччини, Буковини, Харківщини, м. Києва, а це 26 навчальних закладів України, у тому числі 5 університетів, 2 інститути, інші – професійно-технічні навчальні заклади, коледжі, ліцеї, технікуми. 


Всі учасники конкурсу і супроводжуючі отримали корисний досвід від спілкування, обміну думками, практичними навичками та насолоду від високої культури і організації, яка панувала під час конкурсу, від умов які створені в університеті для проведення майстер-класів, змагань учасників. Такі конкурси необхідні всім, хто готує фахівців ресторанної справи, адже культура харчування це запорука здоров’я і доброго настрою. 


Переглядів: 1391 | Додав: adtku | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Имя *: Email:
Код *: