Головна » 2011 » Квітень » 8 » Профтехосвітяни України – назустріч Євро-2012
17:06
Профтехосвітяни України – назустріч Євро-2012

 

Всеукраїнський семінар Асоціації директорів ПТНЗ України торговельно-кулінарного профілю відбувся на базі Львівського ВПУ ресторанного сервісу та туризму з 22 по 25 лютого 2011р.  Щиро зустріли, створили належні умови і неповторну атмосферу колектив училища на чолі з директором Балущак Ганною Федорівною.

Привітала учасників семінару Алла Володимирівна ЛУЦЬКА – головний спеціаліст Департаменту ПТО Міністерства освіти і науки України. Вітальні слова і ділові поради всі учасники семінару почули від  заступника начальника Головного управління освіти і науки Львівської облдержадміністрації, начальника управління професійно-технічної освіти Мирослава Ярославовича Сороки, який приділив багато уваги роботі семінару та обміну досвідом.

Семінари Асоціації проводяться щорічно і їх тематика, організація завжди цікаві та вражають своєю актуальністю і змістовністю. Особливістю даного семінару було об’єднання науковців, які брали участь у семінарі і практиків директорів, заступників, старших майстрів і майстрів виробничого навчання – 79 учасників з 65 ПТНЗ України торговельно-кулінарного профілю. Відомі науковці виступили з актуальними доповідями, а саме: Неля Григорівна НИЧКАЛО - академік-секретар відділення професійної освіти і освіти дорослих Національної академії педагогічних наук України, професор, доктор педагогічних наук, Михайло Іванович ПЕРЕСІЧНИЙ - доктор технічних наук, професор, декан факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу КНТЕУ,  президент Асоціації кулінарів України, Валентина Терентіївна ЛОЗОВЕЦЬКА – доктор педагогічних наук, головний науковий співробітник лабораторії професійної орієнтації і виховання ІПТО НАПН України, Ганна Іванівна ЛУК’ЯНЕНКО – завідувач лабораторії змісту професійної освіти і навчання, кандидат педагогічних наук ІПТО НАПН України, Ярослав Григорович КАМІНЕЦЬКИЙ – директор Львівського науково-практичного центру ПТО НАПН України, Григорій Петрович ВАСЯНОВИЧ – доктор технічних наук, професор, завідувач відділу гуманітарної освіти Львівського науково-практичного центру ПТО НАПН України.

В рамках семінару представниками навчальних закладів регіонів, де буде проводитись Євро-2012 були проведені майстер-класи «Смачно, якісно, швидко і доступно – Євро-2012». Представлялись елементи етнічних страв різних регіонів України, з якими можна ознайомити гостей Євро-2012. Майстер-класи викликали зацікавленість і бажання обмінятись досвідом. Показали свої творчі наробки і досягнення: страву «Галицькі смаколики» - майстер в/н  Марія Миколаївна СТАХІВ з Львівського ВПУ ресторанного сервісу та туризму; «Подачу кави з етнічними особливостями «Львів пахне кавою, кавою та дощем…»» - майстер в/н Львівського ВПУ ресторанного сервісу та туризму Лариса Василівна ШИЛКОВА та викладач англійської мови Ірина Валентинівна СКРІЛЬ; Другу страву з м’яса з використанням етнічних компонентів до складного гарніру та соусу показала майстер в/н Бурштинського ВПУ торгівлі та ресторанного сервісу Марія Степанівна БАРДЕЙ; «Різновидності фондю» - майстер в/н Сімферопольського ВПУ ресторанного сервісу та туризму Оксана Іванівна КОРКІНА; «Виготовлення коктейлів з елементами фрістайлу» - майстер в/н Володимир Богданович ВАСКІВ з Івано-Франківського ВПУ ресторанного та готельного сервісу; Виготовлення тістечок «Слобідська садиба» - майстер в/н Марина Вікторівна ПОЛІТИКА з Харківського центру ПТО №4. Майстер-клас: Новітні Молекулярні технології у харчовому виробництві провів Юрій Володимирович ФРОЛОВ шеф-кухар ресторану «Маячок» м. Київ.

У своїй доповіді на семінарі директор Рівненського професійного ліцею Віктор Леонідович РУДИК поділився інноваційними підходами до управлінської діяльності навчальним закладом та досвідом проведення Рейтингової системи оцінки діяльності навчального закладу у кадрових питаннях та роботі з контингентом. 

Лідія Дмитрівна КРИШЕМІНСЬКА, Голова Асоціації директорів ПТНЗ України торговельно-кулінарного профілю - директор Вищого комерційного училища КНТЕУ, презентувала родзинки  учнівської творчості, а також розповіла про хід апробації експериментального навчального плану для підготовки продавців, розробленого за компетенціями і модульними підходами.


Всі учасники семінару ознайомились з матеріальною базою для проведення Всеукраїнського конкурсу з професії «Кондитер» серед учнів ПТНЗ.

Програма семінару була насичена не тільки професійністю, а ще й людяністю, бажанням поділитись набутим досвідом, майстерністю, Любов’ю до обраної долею стежини – бути викладачем, майстром виробничого навчання саме в училищах профтехосвіти торговельно-кулінарного профілю, бажанням робити свою справу ще якнайкраще. 


Додатки: Зображення 1
Переглядів: 1831 | Додав: adtku | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Имя *: Email:
Код *: