17:06 Профтехосвітяни України – назустріч Євро-2012 | |
Всеукраїнський семінар Асоціації
директорів ПТНЗ України торговельно-кулінарного профілю відбувся на базі
Львівського ВПУ ресторанного сервісу та туризму з 22 по 25 лютого 2011р. Щиро зустріли, створили належні умови і
неповторну атмосферу колектив училища на чолі з директором Балущак Ганною
Федорівною. Привітала учасників
семінару Алла Володимирівна ЛУЦЬКА – головний спеціаліст Департаменту ПТО
Міністерства освіти і науки України. Вітальні слова і ділові поради всі
учасники семінару почули від заступника
начальника Головного управління освіти і науки Львівської облдержадміністрації,
начальника управління професійно-технічної освіти Мирослава Ярославовича
Сороки, який приділив багато уваги роботі семінару та обміну досвідом. Семінари Асоціації
проводяться щорічно і їх тематика, організація завжди цікаві та вражають своєю
актуальністю і змістовністю. Особливістю даного семінару було об’єднання
науковців, які брали участь у семінарі і практиків директорів, заступників,
старших майстрів і майстрів виробничого навчання – 79 учасників з 65 ПТНЗ
України торговельно-кулінарного профілю. Відомі науковці виступили з
актуальними доповідями, а саме: Неля
Григорівна НИЧКАЛО - академік-секретар відділення професійної освіти і
освіти дорослих Національної академії педагогічних наук України, професор,
доктор педагогічних наук, Михайло
Іванович ПЕРЕСІЧНИЙ - доктор технічних наук, професор, декан факультету
ресторанно-готельного та туристичного бізнесу КНТЕУ, президент Асоціації кулінарів України, Валентина Терентіївна ЛОЗОВЕЦЬКА –
доктор педагогічних наук, головний науковий співробітник лабораторії
професійної орієнтації і виховання ІПТО НАПН України, Ганна Іванівна ЛУК’ЯНЕНКО – завідувач лабораторії змісту професійної
освіти і навчання, кандидат педагогічних наук ІПТО НАПН України, Ярослав Григорович КАМІНЕЦЬКИЙ –
директор Львівського науково-практичного центру ПТО НАПН України, Григорій Петрович ВАСЯНОВИЧ – доктор
технічних наук, професор, завідувач відділу гуманітарної освіти Львівського
науково-практичного центру ПТО НАПН України. В рамках семінару
представниками навчальних закладів регіонів, де буде проводитись Євро-2012 були
проведені майстер-класи «Смачно, якісно, швидко і доступно – Євро-2012». Представлялись
елементи етнічних страв різних регіонів України, з якими можна ознайомити
гостей Євро-2012. Майстер-класи викликали зацікавленість і бажання обмінятись
досвідом. Показали свої творчі наробки і досягнення: страву «Галицькі
смаколики» - майстер в/н Марія
Миколаївна СТАХІВ з Львівського ВПУ ресторанного сервісу та туризму; «Подачу
кави з етнічними особливостями «Львів пахне кавою, кавою та дощем…»» - майстер
в/н Львівського ВПУ ресторанного сервісу та туризму Лариса Василівна ШИЛКОВА та
викладач англійської мови Ірина Валентинівна СКРІЛЬ; Другу страву з м’яса з
використанням етнічних компонентів до складного гарніру та соусу показала
майстер в/н Бурштинського ВПУ торгівлі та ресторанного сервісу Марія Степанівна
БАРДЕЙ; «Різновидності фондю» - майстер в/н Сімферопольського ВПУ ресторанного
сервісу та туризму Оксана Іванівна КОРКІНА; «Виготовлення коктейлів з
елементами фрістайлу» - майстер в/н Володимир Богданович ВАСКІВ з
Івано-Франківського ВПУ ресторанного та готельного сервісу; Виготовлення
тістечок «Слобідська садиба» - майстер в/н Марина Вікторівна ПОЛІТИКА з
Харківського центру ПТО №4. Майстер-клас: Новітні Молекулярні технології у
харчовому виробництві провів Юрій Володимирович ФРОЛОВ шеф-кухар ресторану
«Маячок» м. Київ. У своїй доповіді на
семінарі директор Рівненського професійного ліцею Віктор Леонідович РУДИК
поділився інноваційними підходами до управлінської діяльності навчальним закладом
та досвідом проведення Рейтингової системи оцінки діяльності навчального
закладу у кадрових питаннях та роботі з контингентом. Лідія Дмитрівна
КРИШЕМІНСЬКА, Голова Асоціації директорів ПТНЗ України торговельно-кулінарного
профілю - директор Вищого комерційного училища КНТЕУ, презентувала родзинки учнівської творчості, а також розповіла про хід
апробації експериментального навчального плану для підготовки продавців,
розробленого за компетенціями і модульними підходами. Всі учасники семінару
ознайомились з матеріальною базою для проведення Всеукраїнського конкурсу з
професії «Кондитер» серед учнів ПТНЗ. Програма семінару була
насичена не тільки професійністю, а ще й людяністю, бажанням поділитись набутим
досвідом, майстерністю, Любов’ю до обраної долею стежини – бути викладачем,
майстром виробничого навчання саме в училищах профтехосвіти торговельно-кулінарного
профілю, бажанням робити свою справу ще якнайкраще. Додатки: Зображення 1 | |
|
Всього коментарів: 0 | |